Waldjinah ~ Dongengan

Posted: October 30, 2011 in Suara Muterku
Tags: , , , , ,

Waldjinah ~ Dongengan
Written by Gesang Martohartono (1 October 1917 – 20 May 2010)
Album: Djula-Djuli Surobojo (Elshinta, 1966)
Iringan Orkes Kerontjong “Bintang Surakarta” pimpinan Waldjinah

Waldjinah ~ Djula-Djuli Surobojo

Sinten purun kulo dongèngi
Dongèngé sedulur déso
Sugih sawah lan sugih pari
Ayeman ati ora murko

Ageng labuhé dhateng negari
Rupo harto lan rupo bondho
Jaman gerilya ing wuni
Tiyang kutho ngungsi teng ndéso

~ interlude ~

Si kakang lan mbakyu sing nampi
Lahir batin suko lan rilo
Njamin panggènan lan njamin tedhi
Luwung sanadyan coro ndéso

Pocapé mbiyèn naliko kuwi
Sopo wongé podho rumongso
“Terima kasih.. terima kasih..”
Batiné muni,
“Suk yèn aman walesku opo?”

~ interlude ~

Tutugé dongèng puniki
Indonesia pun merdhiko
Dikanthèni tatanan adi
Ngajèni mrih podho menungso

Welingé sing ndongèngké niki
Yèn kakang lan mbakyu teng kutho
Welingé ojo nganti lali
Lan ojo disiyo-siyo..

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s